Жени с диагноза "рак на гърдата" говорят пред камерата на "Избери България"

Жени с диагноза
7 Октомври 2021

„Обичам хората, обичам живота, обичам светлините на града. Това да съм сред хора, да виждам живот около себе си ми помага да се чувствам сигурна, да вярвам, че не съм сама.“

Оптимизмът е на   Нана Гладуиш, председател на фондация „Една от 8“, една от шесте жени с диагнозата „рак на гърдата“, застанали пред камерата на „Продължавам напред“, които откровено разказват за пътя от „лошата новина“ до възможността да вървиш напред и да се върнеш към обичайния начин на живот.  В откровени монолози те споделят за  многото трудности, с които са се сблъскали, но и за хората, подали им ръка в този момент, и за нещата от живота, които са им вдъхнали кураж и увереност, че тази битка ще е с добър резултат. Сдружение „Избери България“ е продуцент на документалната поредица, партньори са „Една от 8“, Сдружение „Онкоболни и приятели Бургас“, Сдружение за онкоболни и приятели Пазарджик“. Видео поредицата се подкрепя от Рош България.

Как да намериш точния специалист онколог, как се изгражда доверието между лекар и пациент, каква е подкрепата на пациентските общности  към жените – за тези и други проблеми говорят жени от Бургас, Пазарджик, Пловдив, София. Един от важните  съвети, които звучат от документалните истории  е „Не се фокусирайте върху проблема, фокусирайте се върху решението. Трябва да сте убедени – вие не сте сами, има хора като вас!“. И още – „Всяко заболяване, открито навреме, е по-лесно лечимо“, „Не трябва да се борим с рака, трябва да се научим да живеем с него“.

Историите, които ще бъдат излъчвани всяка събота в продължение на 5 седмици по БНТ 2, започват на 23 октомври от 18 часа. Те са много различни, но всяка  е пример за това, че открит навреме, ракът е лечим!

През октомври кампанията в подкрепа на жените с рак на гърдата и техните близки „Продължавам напред“  напомня колко важно е да бъдем „навреме“, когато става въпрос за профилактиката и лечението на рака на гърдата. През целия месец ще публикуваме вълнуващите лични истории на жени, преминали успешно през една от най-тежките битки – тази с рака

Затова от екипа на "Избери България" ви призоваваме: Намерете време, за да имате време! Прегледайте се!

Следете страницата на кампанията ни във Фейсбук и нашия Youtube канал за полезна информация, вдъхновяващи истории и инициативи.

https://www.facebook.com/prodaljavamnapred

Прочетете още