За сдружението

Сдружение „Избери България“ e организация в обществена полза, която през 2019 година си поставя за основна цел да организира събития в регионите на България, които да утвърждават добрите икономически и бизнес практики в градовете, уникалните български традиции, културните и образователните новости. Сдружението е партньор на най-голямата радио група „Фреш медия“ и в израз на социалната си  отговорност щеутвърждава положителните примери в различните браншове, успешните лични истории, всички събития и факти, които ни правят горди като българи.

„Избери България“ има за цел да разширява присъствието на радио групата Фреш медия в нови комуникационни пространства чрез нови дейности, извън радио ефира. Посланията на основния канал в групата – БГ радио за промотиране на българските постижения в различни области, е и послание на сдружението.

Чрез дейността си сдружението ще заложи на директната среща с хората, на присъствието на живо на медийната група и нейните партньори, което е особено важно във времето на глобалното, но „самотно“ общуванечрез мрежите. Организирането на събития ще даде възможност да се осъществява и социалната отговорност на медийната група, да се утвърждава като фактор за формирането на позитивно отношение към добрите български примери.

Скоро след създаването си, сдружението „Избери България“ стана партньор на Българската Коледа и на най-големия тенис турнир в България София оупън 2019.

За кампанията „Този път ще гласувам“ за изборите за Европейски парламент, сдружението работи по съвместен проект с Бюрото на ЕП в София, като организира успешен концерт с участието на Графа, Стефан Вълдобрев, Михаела Филева, Михаела Маринова и Рафи. С музикалното събитие в София стартира кампанията за повишаване на избирателна активност и за популяризиране на мотивацията на младите хора да бъдат активни и да имат думата в решаването на важните проблеми.

Сдружението е партньор с инициативата „Пазим езика си“ на сдружение „Живата вода на България“, насочена към повишаване на грамотността и езиковата култура на учениците в България.

Сред партньорите на „Избери България“ е и Националната браншова асоциация на хлебопроизводителите и сладкарите, с която имаме общи цели за утвърждаване на полезността и качествата на български хляб, за популяризиране на здравословното хранене с качествени български продукти.

Сдружение „Избери България“ работи заедно с Асоциацията на българските училища в чужбина за популяризиране на работата на тези училища за приобщаване на младите българи, живеещи в чужбина към българския език, история и култура.