Честит Национален празник, България!

Честит Национален празник, България!
3 Март 2020

Честит Национален празник на всички българи! Поклон пред подвига и саможертвата на всички български и руски воини отвоювали за нас Свободата! Нека се гордеем с героичната си история, да почитаме славните нейни борци. Днес честваме 142-години от подписването на Санстефанския мирен договор между Русия и Османската империя. През далечната 1878 година се случва чудото за хиляди и се сбъдва мечтата на велики личности като Левски, Ботев, Каравелов и още много други смели българи, борещи се за благото на народа ни, за свободата ни и правото на избор.

Това е денят, който поколения наред са очаквали напразно през живота си стотици години. Денят, в който родината ни е усетила свободата. Свобода така изстрадана от знайни и незнайни герои и борци за нея. 

На този ден трябва да си стиснем ръцете и да се поздравим един друг с това, че сме потомци на славни прадеди. Днес, свеждаме глави и пред паметта на хиляди българи, които са се борили за тази свобода, за всички храбри българи от времето на Априлското въстание, на цялото ни Възраждане. 

Още веднъж – Честит 3-ти март на всички българи!

Прочетете още