Гледайте поредицата „Софиянци“ в ефира на Bulgaria ON AIR - 21 февруари, 18:00 часа

Гледайте поредицата „Софиянци“ в ефира на Bulgaria ON AIR - 21 февруари, 18:00 часа
19 Февруари 2021

Живот в сърцето на София и най-късата улица в българската столица – по Bulgaria ON AIR на 21 февруари

Кратките филми от поредицата „Софиянци“ гледайте от 18:00 часа

Много любопитни факти за София ще научат зрителите от ефира на Bulgaria ON AIR и с последните 2 кратки филма, които запълват колекцията от портрети на авторитетни личности от българската столица, събрани в документалната поредица „Софиянци“. На 21 февруари, от 18:00 часа, телевизията ще излъчи разказите на двама видни столичани, които чрез личните си истории очертават образа на града такъв, какъвто го познаваме днес. 

Какво е да си отраснал в сърцето на София и всички пътища да водят към Докторската градина? Отговор на този въпрос в „Софиянци“ дава сценаристът и драматург, внук на големия български писател Димитър Димов – Лило Петров. Пред камерата на поредицата той споделя, че мечтаел да се качи на върха на Докторския паметник. По време на разходката си из централната част от града, в която от малко момче Лило се превръща в голям мъж, драматургът разказва с усмивка за превръщането на руините в места за забавления благодарение на силата на детската си фантазия.

Знаете ли коя е най-късата уличка в София? Детският онколог проф. Добрин Константинов твърди, че това е улицата, на която се е родил. Тя носи името на Данте, а той като дете за първи път видял илюстрации към прочутата творба „Ад“ у съседи именно на тази улица.

Последните епизоди от документалната поредица „Софиянци“, в главната роля на които са драматургът Лило Петров и детският онколог проф. Добрин Константинов – не пропускайте на 21 февруари, от 18:00 часа, по Bulgaria ON AIR

Поредицата е финансирана от „Програма Култура“ на Столична община.

Прочетете още