Изберете да учите в България! Kампания за популяризиране на българското висше образование

Изберете да учите в България! Kампания за популяризиране на българското висше образование
4 Февруари 2020

Изберете да учите в България. Информационна кампания за българското висше образование ще се организира на 8 февруари 20202 година в Ларнака.

За първи път Министерството на образованието и науката и посолството на България в Кипър организират информационна кампания за популяризиране на българското висше образование. Асоциацията на българските училища в чужбина участва в кампанията като съорганизатор.  

На събитието ще бъдат представени Софийският университет „Св. Климент Охридски”, Висшето училище по телекомуникации и пощи, Химикотехнологичният металургичен университет, Медицинският университет – Пловдив, Медицинският университет – Плевен, Пловдивският университет “Паисий Хилендарски”, Университетът по хранителни технологии – Пловдив, Русенският университет “Ангел Кънчев”, Великотърновският университет „Св.св. Кирил и Методий”, Тракийският университет – Стара Загора, Стопанската академия „Св. св. Кирил и Методий“ – Свищов. 

Поканени са учители, ученици от българските неделни училища и техните родители, както и всички заинтересовани, които живеят извън пределите на България. Те ще имат възможност за лични срещи и консултации с представителите на висшите училища.

Това е втората информационна кампания на Министерство на образованието и науката на България за популяризиране на българското висше образование. Първата се състоя в Мадрид на 25 януари 2020 г. в посолството на Република България в Мадрид.

Информационната кампания, има за цел да разясни предимствата и улесненията, които могат да получат желаещите от чужбина да се обучават в български университети. Ще бъдат пояснени най-новите моменти в  нормативните документи, които уреждат приема на български граждани във висшите училища и предимствата при кандидатстване в България. С участието си в тази поредица от инициативи АБУЧ се стреми да изпълни един от основните си приоритети - затваряне на кръга на обучение - начално, средно, висше образование за българските ученици зад граница и едновременно с това, разкриване на възможности за завръщане в България.

Прочетете още