Коледното матине отново ще изненада публиката на Държавната опера в Стара Загора и зрителите на БНТ

Коледното матине отново ще изненада публиката на Държавната опера в Стара Загора и зрителите на БНТ
4 Декември 2021

И тази година сдружение "Избери България"  организира  музикалното  Коледно матине, превърнало се в традиция и събитие с празничен заряд. За осма година на Рождество ще предложим на меломаните музикална програма от класически и популярни произведения, носещи настроението и духа на Коледните празници. За втори път домакин и партньор на тържествения концерт ще бъде Държавната опера в Стара Загора. В програмата са вплетени балетни изпълнения на трупата на операта, части от знакови балетни постановки за 2021 година.

Концепцията на програмата залага на познати класически творби, но и на популярни песни. Заедно със симфоничния оркестър , на сцената ще свирят и музиканти от Военния биг бенд на Стара Загора, като диригентите Виктор Крумов и капитан Цветомир Василев ще застават на диригентския пулт. Солистите Еделина Кънева и Орлин Горанов са подготвили нови изпълнения, чиято премиера ще бъде именно на сцената на Коледното матине. Зрителите ще чуят новата творба „Коледна звезда“ на композитора Славил Димитров. Още три песни на  Феликс Бърнард, Ричард Роджърс и Мередит Уилсън са включени за първи път в матинето. На празничния 26 декември от 13 часа предлагаме на публиката на БНТ 1  вдъхновяваща музика, красиви балетни изпълнения и подобаващо настроение.

По време на Коледното матине 2021 в Държавната опера в Стара Загора ще се спазват всички здравни противоепидемични изисквания.

Солистите Еделина Кънева и Орлин Горанов, диригентите Виктор Крумов и капитан Цветомир Василев, оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера Стара Загора ви канят на новото "Коледно матине 2021"!

Прочетете още