Коледно матине отново в зала „БЪЛГАРИЯ“

Коледно матине отново в зала „БЪЛГАРИЯ“
2 Декември 2022

Коледното матине се завръща в зала „България“. Най-вълнуващото музикално събитие на самата Коледа в София отново ще предложи на публиката красива музика,
майсторски изпълнения и неповторимо настроение. Само на Коледното матине ще можете да започнете празничния ден с позитивни емоции.  Матинето е посветено на талантите в музиката, тъй като 2022 е обявена за Европейска година на младите. Солисти са оперната прима Еделина Кънева и поп звездите Мария Илиева и Орлин Горанов. Заедно с тях на сцената на зала „България“ ще се изяват и учениците на Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

Младежката филхармония “София” с диригент Славил Димитров ще е музикалният домакин, а солисти от училището и Младежката хорова капела ще пеят на концерта. Ще прозвучат „Joy to the world“ от Хендел, „Panis Angelicus“ от Цезар Франк, „Noel“ от Адолф Адам, „Тиха нощ, свята нощ“ от Грубер, „Лешникотрошачката“ от Чайковски и  други. За първи път на софийска сцена ще прозвучи авторската песен на Славил Димитров „Коледна звезда“.

Сдружение „Избери България и Националното музикално училище „Любомир Пипков“ ви канят да прекарате един незабравим 25 декември с концерта „Коледно
матине“, който ще има своето девето издание. Коледните матинета, организирани досега в София, винаги се превръщаха в музикално събитие за града. Търсенето на билети продължаваше до последно пред зала „България“, а публиката разпознава в този концерт възможност за отбелязване на Коледа чрез музика и културни преживявания. Тази година събитието дава шанс за изява на младите музикални таланти заедно с утвърдените имена.

Концертът е под патронажа на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
Музика на Коледа – чудесен избор за подарък за празника!

Прочетете още