Кулинарните тайни на Пловдив, открити и показани в реалити с водещ Поли Генова

Кулинарните тайни на  Пловдив, открити и показани в реалити с водещ Поли Генова
30 Август 2021

Родопски картофи и трюфел, пататник и качамак, ароматни манатарки и подправки от региона, телешко от местни ферми, червено, розово и оранжево вино от локални винарни, занаятчийска бира, произведена на място  - това са малка част от кулинарните открития, които представя 30 минутният документален филм „Пловдивски кулинарни тайни“. В ролята на гурме екскурзовод из ресторантите в „Капана“ и в Стария град певицата Поли Генова опитва, разпитва, реже продукти  и забърква най-различни ястия. Поли влиза в кухните на няколко известни ресторанта, които работят изключително с български продукти от пловдивско и залагат на качеството на българската храна и на рецептите от тефтерите на своите баби. В разговори с шеф готвачите тя представя  ястията, разпитва ги за историята на рецептите, показва възможностите за вкусен обяд или вечеря на посетителите и туристите. 

Какво още записаха камерите на продуцента,  сдружение „Избери България“,  можете да видите  във филма.  https://www.youtube.com/watch?v=Brfu8Lc1OUM

Със сигурност, след като гледате пловдивските кулинарни изненади,  ще искате да седнете  в „Айлякрия“ и да опитате бавно сготвеното телешко  върху канапе от качамак от картофи, поръсено с български трюфел. Ястието беше демонстрирано за първи път по време на снимките, но вече е включено в основното меню на ресторанта. В  „Tams house“ пък ще ви предложат оригинален пататник. В „Котка и мишка“е царството на бирите с различни вкусове и аромати. В  ресторант-музей „Филипополис“ приготвят боб, но не какъв да е, а запечен с едри местни манатарки. И не бива да пропуснете вината на   изба „Вила Винифера“, кзащото имате огромен избор  -  сухи, десертни, бели, червени, розови, зелени и оранжеви.

Филмът е заснет със съдействието на община Пловдив и е на разположение в ютюб канала на сдружение „Избери България“.

 

Прочетете още