Невролози отиват при пациентите с множествена склероза в шест града - на 23 ноември в Добрич

Невролози отиват при пациентите с множествена склероза в шест града - на 23 ноември в Добрич
11 Ноември 2019

Сдружение „Избери България“ и фондация „Множествена склероза България„ организират срещи на пациенти и невролози!

Пациентите с МС в шест града в страната ще имат шанса да бъдат консултирани от водещи невролози по време на кампанията „МС не е присъда. Невролозите идват при вас“. Организатори на кампанията са Сдружение „Избери България“, Българското дружество по неврология и фондация „Множествена склероза България“. В някои региони на България има хора с тази диагноза, но няма специализирани кабинети и това провокира идеята за пътуването на лекарите към пациентите.

В края на септември в София, в болница „Свети Наум“ вече бе организиран Ден на отворените врати и десетки пациенти от различни градове в България се срещнаха с д-р Сергеева.

Предстои среща на пациентите от Добрич и региона с невролозите проф. Хараланов и проф. Капрелян. На 23 ноември от 13 часа в хотел „България“ в Добрич двамата професори и психологът Грети Иванова ще могат да се срещнат и да отговорят на въпросите на хората с тази диагноза от града и региона.

В началото на новата година ще бъде ясен и графикът за срещи във Враца, Трявна, Казанлък и Ямбол, както и кои от водещите български лекари ще отидат при  пациентите там.

Прочетете още