Проект показва София чрез лични истории! Анкета за любимите места и хора на софиянци

Проект показва София чрез лични истории! Анкета за любимите места и хора на софиянци
25 Юни 2020

Как изглежда огромният, анонимен град през погледа на личните истории? Кои са хората, които стоят зад нарицателното „софиянци” и как те сътворяват всеки ден лицето на този град?

Това са темите, с които документалната поредица от късометражни портрети  „Софиянци” ще изгражда образа на съвременна София – такава, каквато я създават хората от града, който расте, но не старее. Документалната поредица, която ще бъде създадена с подкрепата на столичната програма „Култура”, търси хора и места, с които свързваме нашия град. Как личностите влияят на историята на града и как градът бележи биографиите им – поредицата ще търси отговори на тези въпроси през емоцията на разказите от първо лице на „Софиянци“. Зрителят ще има възможност да погледне София през техните очи, да научи нови факти, да съпреживее интересни моменти от биографиите им.

В началото на проекта се организира анкета,  насочена  към потребителите на социални мрежи. Въпросите  са за  любимите  места , истории, хора. Отговорите от анкетата ще оформят пъзела от герои в документалната поредица, чиито разкази  ще бъдат заснети в  кратки филми.

Анкетата може да се попълни на адрес тук до 10 юли включително.

Автор на проекта е Сдружение „Избери България”, а след като бъдат създадени, късометражните филми ще бъдат излъчени в ефира на телевизия „България он еър” и пред студенти от НАТФИЗ, които ще бъдат и активни участници в проекта.

Повече информация за „Софиянци” може да видите и на Фейсбук страницата на проекта тук

Прочетете още