Теди Кацарова: Горещо препоръчвам – излезте, тренирайте!

Теди Кацарова: Горещо препоръчвам – излезте, тренирайте!
17 Май 2021

Здравей, защо е важно за теб да си във форма и как го постигаш?

Здравей! Много е важно, защото аз подобрих изцяло здравословното си състояние! Имах доста оплаквания и в рамките на 6 месеца изцяло смених начина си на живот. Не само чрез спорт, но и храненето, всякакъв вид добавки… но основно съм супер активна. Много ходя пеша, отделно работя с треньор три пъти седмично.

Носи ли ти удоволствие спортът или по-скоро по задължение го практикуваш?

Огромно удоволствие ми носи спортът! До такава степен, че вече не мога да живея без всички упражнения, които правим. Тренирам около час и половина, понякога час и 15 минути, заедно моя инструктор – Владислав Хаджиперев се казва той, и съм му много благодарна, защото благодарение на комплексните упражнения, които ми назначава, намаляха изключително много болките в кръста ми. Всъщност това беше основната ми мотивация да продължа с упражненията и това да се превърне в начин на живот.

Каза, че освен че спортуваш, спазваш и други здравословни навици, какви са?

Всъщност стартирах своя режим с намаляване на калорийния прием. Положих се за известно време на калориен дефицит. Имаше един период от 5 месеца, в които ядях около 1200 калории дневно, което принципно е по-малко от това, което една жена трябва да приема. Но на мен ми се отрази много добре. Освен, че се чувстваш по-лек, общото ти състояние се подобрува и най-хубавото е, че докато го спазвах до такава степен развих навик, че вече продължавам горе-долу да се храня по същия начин. И другото хубаво е, че ядеш абсолютно всичко. Разбира се, не ядеш постоянно сладко и мазни неща, но ядеш от всичко в малки количества. Така човек свиква и не се превръща в нещо като изтезаваща диета, а напротив – много е лесно всяко едно от условията да се изпълни в спазването на калорийния принцип.

Какво е посланието ти към младежите, които предпочитат да прекарват повече време пред екраните, отколкото практикувайки спорт?

Спортът е нещо, което те кара да се изолираш от проблемите си, да смениш рязко заобикалящата те среда, да се запознаеш с много нови хора. Имаш възможност да си направиш яки селфита, които да постнеш в социалните  мрежи. За момчетата има готини мацки, за момчетата – готини момчета, хубави треньори и инструктури. Така че горещо препоръчвам – излезте, тренирайте. Не говорим само за фитнесите – говорим за навън, сред природата, но площадките. Виждам, че напоследък е супер актуално да се тренира на лостове. Много е хубаво човек да ходи пеша, хубаво е да обикаляме планините. Въобще - всичко, което не включва седенето в къщи е мнооого готино!

Прочетете още